PRAKTIJK VOOR TRADITIONELE CHINESE GENEESKUNDE EN MENTAAL-EMOTIONELE STABILITEIT

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en bestaat al rond de 3500 jaar. De TCG ziet het lichaam als een systeem waarin de energie (qi) in gezonde toestand vrijelijk kan stromen. Deze energie stroomt door de meridianen (energiebanen) en kan zo elk stukje van je lichaam bereiken. Als er ergens in een meridiaan een stagnatie ontstaat of de meridiaan uit balans raakt dan wordt het evenwicht verstoord en kunnen er fysieke of mentale klachten ontstaan. 

In een acupunctuurbehandeling wordt gekeken, door middel een gesprek en diagnostische technieken (o.a. pols- en tongdiagnostiek), waar het in je lichaam niet meer vrijelijk stroomt. Daarna maak ik een diagnose en een behandelplan. Ik streef ernaar om een zo effectief mogelijk behandelplan op te stellen met zo min mogelijk naalden. Daarna neem je plaats op de behandeltafel en zal ik diverse acupunctuurpunten prikken met kleine, dunne naaldjes.  Deze naaldjes zullen de balans in de meridianen weer herstellen zodat de energie weer vrij kan stromen en je zowel fysiek als geestelijk weer in balans komt.

Acupunctuur kan heel effectief zijn bij allerlei soorten lichamelijk klachten. Niet alleen is acupunctuur zeer goed werkzaam bij acute klachten, zoals bijvoorbeeld blessures, botbreuken en maagproblemen,  maar juist ook bij chronische klachten. Bijna alle klachten waarvoor de westerse reguliere geneeskunde geen goede oplossing heeft, zijn vaak te verhelpen of te verminderen met behulp van acupuntuur. Een greep uit de klachten die goed te behandelen zijn met acupuntuur: sportblessures, (chronische) pijn, (chronische) vermoeidheid, depressie, burn-out, griep- en verkoudheid, overspannenheid, RSI, hoofdpijn en migraine, rugpijn, gewrichtspijn, spierpijn, fibromyalgie, slapeloosheid, ongewenste kinderloosheid, eetstoornissen, overgangsklachten, hormonale klachten, 'vrouwenklachten' en spijsverteringsklachten. Voor een meer volledige lijst kan je kijken op de lijst van De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 

Acupunctuur werkt ook zeer goed bij mentaal-emotionele klachten. Denk bijvoorbeeld aan angstaanvallen, depressie, manisch gedrag, onrust en stress,. Ook is acupunctuur zeer effectief bij de verwerking van trauma. Vaak is het effect al na 1 behandeling voelbaar!

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde Zhong en mijn behandelingen worden vergoedt door de zorgverzekeraars als je aanvullend bent verzekerd. 

Een sessie duurt ongeveer 60 minuten en bedraagt €65,-.

Interesse of vraag je je af of dit iets voor jou is? Je kan mij vrijblijvend bellen of mailen, zodat je al je vragen kwijt kunt. 

E-mailen
Bellen