PRAKTIJK VOOR TRADITIONELE CHINESE GENEESKUNDE EN MENTAAL-EMOTIONELE STABILITEIT 

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en bestaat al rond de 3500 jaar. De TCG ziet het lichaam als een systeem waarin de energie (qi) in gezonde toestand vrijelijk kan stromen. Deze energie stroomt door de meridianen (energiebanen) en kan zo elk stukje van je lichaam bereiken. Als er ergens in een meridiaan een stagnatie ontstaat of de meridiaan uit balans raakt dan wordt het evenwicht verstoord en kunnen er fysieke of mentale klachten ontstaan. 

In een acupunctuurbehandeling wordt gekeken, door middel een gesprek en diagnostische technieken (o.a. pols- en tongdiagnostiek), waar het in je lichaam niet meer vrijelijk stroomt. Daarna maak ik een diagnose en een behandelplan. Ik streef ernaar om een zo effectief mogelijk behandelplan op te stellen met zo min mogelijk naalden. Daarna neem je plaats op de behandeltafel en zal ik diverse acupunctuurpunten prikken met kleine, dunne naaldjes.  Deze naaldjes zullen de balans in de meridianen weer herstellen zodat de energie weer vrij kan stromen en je zowel fysiek als geestelijk weer in balans komt.

Acupunctuur kan heel effectief zijn bij allerlei soorten klachten. Niet alleen is het zeer goed werkzaam bij acute klachten, zoals blessures, ook langdurige klachten, waarvoor de westerse reguliere geneeskunde vaak geen oplossing kan vinden, zijn vaak te verhelpen of te verminderen met behulp van acupuntuur. Een greep uit de klachten die goed te behandelen zijn met acupuntuur: sportblessures, (chronische) pijn, (chronische) vermoeidheid, depressie, burn-out, griep- en verkoudheid, overspannenheid, RSI, hoofdpijn en migraine, rugpijn, gewrichtspijn, spierpijn, fibromyalgie, slapeloosheid, ongewenste kinderloosheid, eetstoornissen, overgangsklachten, hormonale klachten, 'vrouwenklachten' en spijsverteringsklachten. Voor een meer volledige lijst kan je kijken op de lijst van De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 

Ook is het mogelijk om je uiterlijk te verfraaien door middel van acupunctuur (Anti-Aging Acupunctuur). Dit is een zeer goed alternatief voor botox en fillers; producten die toch de nodige gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. 

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde Zhong en mijn behandelingen worden vergoedt door de zorgverzekeraars als je aanvullend bent verzekerd. 

De eerste sessie, met uitgebreide intake, diagnostiek, behandelplan en eerste behandeling, duurt ongeveer 90 min. en bedraagt €90,-. Een vervolgssessie duurt ongeveer 60 minuten en bedraagt €65,-.

Interesse of vraag je je af of dit iets voor jou is? Je kan mij vrijblijvend bellen of mailen, zodat je al je vragen kwijt kunt. 

E-mailen
Bellen