PRAKTIJK VOOR TRADITIONELE CHINESE GENEESKUNDE EN MENTAAL-EMOTIONELE STABILITEIT

Over mij: Danielle Bakker 

In veel boeken zeggen ze dat je je passie kan vinden door te kijken wat je als kind leuk vond. Ik was als kind vooral in de weer met sportcassettebandjes van Penny de Jager, lezen en het observeren van 'grote mensen' (tot grote ergernis van mijn oma die mij regelmatig achter de bank vandaan plukte). En aangezien ik ook veel tijd doorbracht op de boot was het op avontuur gaan in de natuur ook één van mijn favorieten.

Via omzwervingen als secretaresse op kantoor, kwam ik door ziekte op het pad waar mijn hart ligt; mensen helpen om gelukkiger te worden, lekkerder in hun vel te zitten en te helpen om hun (psychische) problemen op te lossen. Eerst vooral via de energetische/therapeutische weg, waarvoor ik mij met diverse studies en zelfstudies ben gaan richten op alternatieve geneeswijzen, spiritualiteit, psychologie (m.n. de psychologie van het onbewuste) en parapsychologie. Een van de stappen hierin was het deelnemen aan de beroepsopleiding Reïncarnatietherapie en NLP Practitioner & Master (gecertificeerd door grondlegger Bandler). Hierna ben ik de driejarig opleiding Psychologie van C.G. Jung gaan doen. Tevens heb ik de modules Cultuurpsychologie en Gezondheidspsychologie afgerond bij de Open Universiteit. Inmiddels heb ik al meer dan 15 jaar een eigen praktijk. 

Het lichamelijke stuk, het sporten, ging ik echter missen en ook dat wilde ik een plaats geven in mijn werkende leven. Ik ben o.a. de opleiding Sportpsychologie/Mental Coach en Gewichtsconsulent gaan doen. Daarna heb ik een yoga opleiding gedaan waarmee ik RYT-200 gecertificeerd ben. Daarnaast heb ik nog diverse yoga teacher trainingen gedaan. Ik ben opgeleid in Power Yoga (Flow Yoga), Yin Yoga, Aerial Yoga, Birthlight Zwangerschapsyoga, Stoel Yoga en Dynamic Spiral Yoga. Hiermee heb ik mijzelf zodanig ontwikkelt dat ik effectieve, afwisselende yogalessen kan verzorgen waarin de connectie tussen lichaam en geest centraal staat. 

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) heeft ook altijd een grote aantrekking op mij gehad. In de TCG werk je voornamelijk aan de balans in de mens, het is dan ook een holistische benadering. Het lichamelijke wordt in de TCG niet gescheiden van het mentale, emotionele en sprituele vlak en je behandeld met acupunctuur dus op al deze vlakken. Ik ben inmiddels erkend Klassiek Acupuncturist en ik verwacht in oktober 2023 vergoedt te worden door de zorgverzekeraars. In 2024 zal ik ook Tuina Massage Therapie behandelingen gaan geven. 

De natuur heeft een belangrijke plek in mijn leven. In de TCG werk je met de 5 Elementen en alles in het leven kan je terugbrengen naar deze elementen. Door deze zoveel mogelijk in balans te houden kan je preventief werken aan je gezondheid. In de Nine Star Ki kom je erachter welke elementen dominant zijn in je leven en welke elementen wel wat liefde kunnen gebruiken. 

Bovendien heeft ook het lezen een plek gekregen in mijn zakelijke leven doordat ik vanaf 2008 ook ben gaan werken als boekrecensent op mijn vakgebied (psychologie, geestelijk leven, yoga en TCG) voor NBD Biblion (overkoepelende organisatie bibliotheken). 

Ik kan dus niet anders dan concluderen dat die boeken gelijk hebben ;)) Wat vond jij als kind leuk?

       

 

 

 

E-mailen
Bellen